Vystoupení studentek Gymnázia Žatec

Radost dětem

Dne 23. května 2019 navštívily studentky Gymnázia Žatec Markéta Jamborová, Lucie Schovancová a Nikola Pulková v rámci školního projektu Já občan Mateřskou školu speciální. Dívky si připravily pro děti maňáskové divadelní představení. Na programu byly dvě pohádky ze sbírky Špalíček veršů a pohádek Františka Hrubína a povídání o nich.

Už pohled na malované kulisy a první zazvonění zvonečkem děti naladilo do té správné pohádkové nálady. Pozorně sledovaly rozhovor Červené karkulky s vlkem a pro některé bylo překvapením, že se pohádka vyvinula úplně jinak, než ji většinou znají. Bylo velmi milé, jak živě se děti po pohádce zapojily do debaty, co všechno bylo v Hrubínově pohádce jiné a co v ní naopak vůbec nebylo. Za tak pozorné poslouchání a povídání s Karkulkou si zasloužily sladkou odměnu.

Začátek druhé pohádky, Perníkové chaloupky, překvapil a dojal i samotné studentky gymnázia, protože některé děti verše znaly a začaly recitovat společně s vypravěčem a holoubkem, kam až jim paměť stačila. Po pohádce přiletěl mezi sedící děti holoubek a rozprávěl s nimi o tom, co viděl a jak Jeníček s Mařenkou na ježibabu vyzráli. Když holoubek cestoval v dětských ručičkách, měl snad ještě větší úspěch než Karkulka. Ta ještě dětem předvedla svůj čepeček a vysvětlila, proč se vlastně jmenuje Červená karkulka. Jestlipak to víte vy?

M. Jamborová, L. Schovancová, N. Pulková


 

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.