Ohlédnutí za školním rokem v Mateřské škole speciální

Rok se s rokem sešel a opět tu máme závěr školního roku, dovolte, abychom shrnuli, co zajímavého se v Mateřské škole speciální událo.

Na podzim jsme si užili výlet vlakem na houby a na zámek Krásný Dvůr. Na kopci Ranná u Loun jsme pouštěly draky. Ve školce proběhla tvořivá dílna, kde jsme společně s rodiči dlabali dýně. Děti se zúčastnily předplaveckého výcviku.

V zimě jsme navštívili zahradnictví Cinke, kde jsme nahlédli do zimního provozu zahradnictví. Ve školce děti navštívil Mikuláš, čert a anděl a odměnil je za dobré chování. Děti vyráběly společně s rodiči a dalšími rodinnými příslušníky na vánočních dílnách výrobky, které jsme prodávali na Adventních trzích na žateckém náměstí, kde děti také zazpívaly. Ve školce jsme si ozdobili vánoční strom a připomněli si některé zvyky a tradice při Vánoční slavnosti. Děti potěšily svým vystoupením klienty Denního stacionáře v Libočanech. Ve školce jsme si užili masopustního veselí a prošli jsme městem s masopustním průvodem. Během zimních měsíců děti navštěvovaly solnou jeskyni v Podbořanech.

Jaro u nás začalo o něco dříve tvořivou dílnou pro rodiče, kde jsme vyráběli keramiku a velikonoční věnce. Výrobky jsme před Velikonoci prodávali během tradiční akce Prodej mezi vraty. Navštívili jsme Divadlo Spejbla a Hurvínka, Matějskou pouť a potěšili se s čerstvě narozenými kůzlaty na farmě v Perči. Ve školce nás navštívil kouzelník Valdini, divadlo Šikulka a divadlo Letadlo, zúčastnili jsme se Dne Země a Dne vody na SZeŠ v Žatci. Na školní zahradě jsme uspořádali slavnost Otevírání zahrádky a Čarodějnický rej. Navštívili jsme Zoopark Chomutov a Archeoskanzen  Březno u Loun. Dětský den jsme strávili v Kadani v Muzeu čarodějnic a na Nábřeží Maxipsa Fíka.

Léto u nás tradičně začíná výletem za pohádkou na Zámek Nový Hrad v Jimlíně, kde jsme shlédli pohádku Pasáček vepřů a prohlédli si zámek. Také jsme navštívili útulek pro psy a kočky a donesli opuštěným zvířatům něco na zub. Děti vystoupily na akci Radost bez hranic v Domově pro osoby se zdravotním postižením Kamarád – LORM v Žatci, kde zacvičily jógovou sestavu cviků. Pro rodiče a všechny příznivce Mateřské školy speciální pořádáme každý rok závěrečnou Zahradní slavnost, kde děti předvedou svá vystoupení, šerpují se prvňáčci a soutěží se v různých zábavných disciplínách. Školu v přírodě jsme si tento rok užili v lesích v Lomech u Konstantinových lázní, kde jsme sbírali lesní plody, chodili na túry a večer pálili ohně.

Během roku, děti v Mateřské škole speciální, navštěvovala “pohádková babička” v rámci projektu Celé Česko čte dětem, za což jí mnohokrát děkujeme. Po celý rok k nám jezdili také poníci, na kterých se děti mohly povozit, vodit je po zahradě a dozvěděly se mnoho informací, jak se o poníka starat. Předškolní děti absolvovaly Metodu dobrého startu, jejímž cílem je zdokonalit souhru zraku, sluchu a pohybu, která je předpokladem pro usnadnění psaní a čtení. Děti se mohly také zúčastnit pravidelných masáží dětí a kojenců, které mají pozitivní účinky na svalstvo, jeho zpevnění i uvolnění, koordinaci pohybů a rozvoj motoriky.

Všem přejeme krásné léto, načerpání nových sil a v příštím roce se budeme opět těšit. Velký dík patří Městu Žatec a Komunitnímu plánu města Žatec, z jejichž projektů můžeme čerpat finanční prostředky. Děkujeme také všem sponzorům a věříme, že nám zachovají přízeň i v dalším roce.


 

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.