Ozdravný pobyt

I tento rok jsme pořádali ozdravný pobyt, který se konal od 27. černa do 1. července. Pobytu se zúčastnilo 22 dětí a 6 dospělých jako doprovod. Všichni účastníci byli ubytováni v chatě Emilovna v překrásném prostředí křivoklátských lesů. Byl to týden plný zážitků s velmi bohatým programem.

Děti se seznámily s panem lesníkem, který jim při vycházce velice poutavě vyprávěl o lese a zvířatech v něm žijících, pomocí vábniček předvedl zvuky různých zvířat a nakonec si s nimi zahrál v lese hru „Na srnku a ryse“. Hradem Křivoklát nás provedla princezna ve středověkých šatech, v Informačním a vzdělávacím středisku Lesů ČR Křivoklát pak děti shlédly interaktivní výstavu Náš les a odnesly si vlastnoručně  vyrobené krmítko pro ptáky, které si umístíme na zahradu MŠ.

Po řece Berounce, krajinou Oty Pavla, nás svezl převozník z branovského Luhu. U rybníka si děti vyzkoušely rybolov. Mnohým z nich se opravdu podařilo vytáhnout svoji první rybku, ale potom jsme ji opět pustili na svobodu. V lese děti stavěly domečky pro skřítky, zúčastnily se sportovní olympiády, při které si například i vystřelily z luku, jindy si malovaly na trička, které si na památku odvezly či se proháněly na kolech na přilehlém hřišti. Byl to opravdu týden nabitý zážitky.

Závěrem bychom chtěli poděkovat Lesní správě Křivoklát za krásné ubytování, dobré jídlo a velice příjemnému kolektivu výše uváděného IVS Lesů ČR Křivoklát za výukové programy, které zdarma dětem poskytly.

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.