Oznámení o dočasném uzavření Mateřské školy speciální, Žatec – z preventivních důvodů

Vážení rodiče,

dnes 29.4.2021, byl označen jeden z výsledků antigenních testů jako pozitivní.

Jelikož se pozitivní test objevil ve skupině testovaných jiný než první den prezenční výuky v daném týdnu, všechny děti, které byly s pozitivně testovaným v kontaktu při vyučování během některého z předchozích 2 dnů, musely opustit školu. V našem případě, všechny děti v MŠ. Pozitivně testované dítě již podstoupilo RT-PCR test, o jehož výsledku vás budeme informovat, hned jak to bude možné. Nejdříve však v průběhu zítřejšího dne, 30.4.2021.

Z preventivních důvodů jsme tedy nuceni Mateřskou školu speciální, Žatec, Studentská 1416, okres Louny dočasně uzavřít, a to od 30.4.2021 do 30.4.2021.

O dalším postupu vás budeme informovat prostřednictvím našich webových stránek.

Jaké možnosti mohou nastat:

1, Pokud konfirmační RT-PCR test potvrdí infekci u pozitivně testovaného AG testem, předá škola informace o takto identifikovaných kontaktech příslušné KHS, která nařídí daným skupinám a kontaktům karanténu (do nařízení karantény je doporučeno nestýkat se s dalšími osobami a omezit pohyb na veřejnosti).

2, V případě, kdy konfirmační RT-PCR test nepotvrdí infekci u původně pozitivně testovaného AG testem, doloží tato osoba neprodleně výsledek dané škole, která dále informuje všechny původně indikované kontakty. Všechny dotyčné osoby se mohou po této skutečnosti vrátit k prezenční výuce bez dalších potřebných kroků.

Vzkaz pro děti: Jak to bude možné, čarodějnice k nám do MŠ určitě přiletí, vaše kostýmy mějte tedy připravené, budou se vám hodit. Zítra je vyzkoušejte zatím s rodiči :) .

V Žatci, dne 29. 4. 2021

S pozdravem

Mgr. František Holý

Ředitel MŠS, Žatec

 

Zanechte komentář

Můžete použít Texy! formátování.